glavna.JPG
Datum dolaska :
01.01.2000
Datum odlaska :
01.01.2000
0 Nights
1
Adults
0
Children
Promotivni kod

Promeni / Otkaži rezervaciju »

Zanimljivosti

  • Zgrada hotela Moskva izgrađena 1906. godine u stilu ruske secesije sa elementima grčke antike, a delo je beogradskog arhitekte Jovana Ilkića (1857 – 1917.). Od polovine prošlog veka  pod zaštitom je države kao jedan od najznačajnijih spomenika kulture grada Beograda.
  • Hotel Moskva je otvoren 16.januara 1908. Godine. Otvorio ga je kralj Petar I Karađoređević lično.  Na svečanosti otvaranja svirao je Orkestar kraljeve garde, a gosti su bili najznačajniji ljudi tog vremena. 
  • Nobelovac Ivo Andrić u kafeteriji hotela Moskva imao je svoj sto.  Često je  sedeo sam i pio blagu domaću kafu, sa ratlukom. Nakon dobijanja  Nobelove nagrade 1961. godine, privlačio je više pažnje javnosti – pa odabrao intimniji sto na galeriji kafeteije hotela Moskva.
  • Predsednički apartman hotela Moskva ugostio je brojne slavne državnike i umetnike: Leonid Brežnjev, Indira Gandi, Robert Mak Namara...  Apartman nosi  ime Alberta Ajnštajna, koga je u Srbiju dovela supruga Mileva Marić, poreklom sa ovih prostora  - a bili su gosti naše kafeterije hotela ubrzo nakon otvaranja, 1908. godine. U predsedničkom apartmanu nalaze se originalni komadi nameštaja sa dvora srpske dinastije Obrenović. 
  • Moskva šnit  je pravi slatki brend Beograda. Ono što je Sacher torta za Beč, Moskva šnit je za Beograd. Receptura od nežnog belog krema, reskih višanja, ananasa i breskvi nastala je davne 1974. godine, a kreirala ju je tadašnja šefica poslastičarnice „Moskva“ Anica Džepina. Priprema se u domaćinstvima širom regiona, ali ipak -  jedan je original. I to upravo ovde. Ne propustite!
Dobrodošli u Hotel „Moskva“, znamenitost Beograda, jedno od najvažnijih zdanja u centru prestonice, izgrađen u stilu ruske secesije. Svečano ga je otvorio kralj Petar I Karađorđević lično 1908.godine. Od polovine XX veka je pod zaštitom države kao spomenik kulture grada Beograda. Pored luksuznih soba i apartmana, kultne kafeterije i restorana, hotel Moskva poseduje i 1 balsku dvoranu i 4 konferencijske sale, kao i novi SPA centar. Uz duboko poštovanje prema svojoj tradiciji, vrednosti koja traja više od veka – renovirani hotel zadovoljava  najsavremenije visoke hotelske standarde.